این سامانه به مدیریت منابع انسانی امکان می دهد کارکنان رده های گوناگون را از طریق تست های «خود ارزیابی» و «ارزیابی از سوی دیگران» بررسی و توان سنجی نماید. این سامانه بر مبنای ابزار بین المللی LPI طراحی و پیاده سازی گردیده است. لذا نتایج حاصله از اعتبار علمی بسزایی برخوردار می باشد.
ابزار سنجش عملکرد رهبری در سازمان Leadership Practice Inventory (LPI) توسط Kouzes و Posner و براساس جمعآوری نتایج حاصل از بررسی و مطالعه هزاران رهبر سازمانی در سطح دنیا بهدست آمده است. بدون شک میتوان گفت یکی از معتبرترین و قابل استنادترین روشها برای اندازهگیری عملکرد رهبران سازمانی همین ابزار است.
حاصل پژوهش و مطالعه بعد از حدود سه دهه بر افراد، تیمهای کاری و سازمانها نشان میدهد رهبری سازمانی یک توانایی رفتاری اکتسابی است و افراد میتوانند با درک اقدامات و ویژگیهای اصلی این قابلیت را در خود بهبود بخشند. ابزار LPI، ابزار معتبری است که با استفاده از آن، پنج ویژگی اصلی رهبران، توسط آن اندازهگیری شده و مولفههای اصلی سطح تعهد، التزام و رضایت رهبران سنجش میشوند.
براساس این ابزار، رهبران دارای پنج شایستگی اصلی و مشترک هستند:
1. الگوی راه هستند.
2. الهام بخش هستند و چشمانداز مشترک تعریف میکنند.
3. فرآیندها را به چالش میکشند.
4. کارکنان را توانمند میسازند.
5. تشویق و قدردانی میکنند.
ابزار LPI با استفاده از پرسشهای کلیدی، این پنج شایستگی فوق را اندازهگیری میکند. LPI در حقیقت یک پرسشنامه 360 درجه است که توسط خود فرد و ذینفعان اصلی وی (شامل مافوق مستقیم، افراد همرده و زیردستان) تکمیل میشود و نتایج حاصل از آن وضعیت فرد در این پنج شایستگی را نشان میدهد. با استفاده از نتایج حاصله میتوان با دقت هرچه بیشتر نقاط بهبود هر فرد را در این پنج شایستگی شناسایی و براساس آن برنامه توسعه فردی با کمک خود فرد تهیه و اجرا شود.